What about sports?!

We zien het tegenwoordig overal voorbij komen, en kunnen er eigenlijk niet meer omheen; Sports Nutrition. Maar wat is dat nou eigenlijk, wat zit erin en wat doet het met je lichaam?

Het wordt steeds belangrijker om goed voor je lichaam te zorgen zodat je fit en gezond blijft. Zeker in de huidige tijd waarin we veel thuis werken, en dus meer tijd over hebben zijn vele van ons in de sportschool te vinden, opzoek naar de beste versie van zichzelf. Om je daar een handje bij te helpen zijn er veel voedingssupplementen, poeders en shakes te koop. Laten we maar eens bij het begin beginnen. Disclaimer: Voedingssupplementen zijn een toevoeging op je levensstijl en geen vervangers. Het zijn juist de combinaties tussen een gezonde levensstijl en voedingssupplementen die het gewenste resultaat laten zien.

Afvallen
Voordat we kunnen beginnen met spieropbouw, is het belangrijk dat je lichaam al een soort van in shape is. Daar bedoel ik mee te zeggen dat het belangrijk is om stapsgewijs op te bouwen naar het lichaam waar jij je fijn bij voelt, en niet meteen kunt denken dat spieropbouwers de oplossing zijn. Nee. In tegendeel. Alles valt en staat met jouw leefstijl, jouw eetpatroon en de beweging die jouw lichaam elke dag nodig heeft. Voordat we dus overstappen naar het echte werk, is het wijs om eens te kijken wat je  per dag eet, wat daarin zit en of het wel zo gezond is. Om je daar een handje bij te helpen kun je denken aan de PRO Weight loss. Door de natuurlijke, toegevoegde stof Glucomannaan neemt jouw hongergevoel af waardoor je minder snel geneigd bent om te snacken. Wanneer je het gevoel hebt dat je al een stapje verder bent is de Pro Metabolism absoluut iets voor jou! Niet alleen nemen deze supplementen je hongergevoel af, maar versnelt het sneller het eten zodat je een hogere calorieverbranding krijgt. Ideaal dus om net wat strakker in je lichaam te zitten.

Spieropbouw
Je hebt ‘m vast wel eens voorbij zien komen: ‘You get what you settle for’. En dit is ook precies hoe het is. Wees blij met hoe je bent, hoe je eruitziet en laat niemand je vertellen dat dit niet goed is. Indien een straks afgetraind lichaam goed bij je past, lees dan hieronder verder.

Whey (Eiwitten)

Sigma Nutrition Whey met Vanillesmaak is een eiwitsupplement met maar liefst 80% aan eiwitten en is ideaal voor zowel fitness- als krachtsporters. Eiwitten zijn enorm belangrijke bouwstenen voor een gezond lichaam. Het draagt niet alleen bij aan spiergroei maar ook aan herstel, ontwikkeling en behoud van spierweefsel na fysieke inspanning. Sigma Nutrition's Whey concentraat bevat essentiële aminozuren.

Acetyl - L-Carnitine

L-carnitine is een niet-essentiële aminozuurachtige verbinding, wat betekent dat het op natuurlijke wijze in het lichaam wordt geproduceerd. De hoofdfunctie is om het lichaam te helpen energie te produceren.

BCAA Branched-Chain Amino Acids

BCAA-supplementen worden vaak gebruikt om de spiergroei te stimuleren en de trainingsprestaties te verbeteren. Ze kunnen ook helpen bij het afvallen en vermoeidheid verminderen na het sporten. BCAA's zijn uniek omdat ze, in tegenstelling tot de meeste andere aminozuren, voornamelijk in de spier zelf worden gemetaboliseerd en niet door de lever worden afgebroken.

Creatine Complex

Door het nemen van creatine sport supplementen van Sigma Nutrition zal je al snel merken dat je meer kracht zult hebben en je langer en zwaarder kunt trainen. Ook hebben de supplementen een positief effect op sprint en duur prestaties, zoals hardlopen.

Tri Amino Complex

Dit product bevalt vershillende amino zuren. Lysine is een essentieel aminozuur wat helpt bij de gezondheid van de botten en het immumsysteem. L-Argine helpt de opname van glucose (energie) in de spieren te stimuleren, maar ook om vet te verbranden. L-Ornithine is belangrijk voor de aanmaak van groeihormonen in het lichaam die op hun beurt weer helpen bij vetverbranding.

Voor een beginnend sporter is het lastig om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Kijk eens bij onze sport package. Dit pakket bevat alle benodigdheden om goed van start te kunnen gaan op weg naar the new you! Heb je na het lezen van deze blog nog steeds twijfels over welk product bij je past, neem dan gerust contact met ons op!